Så får du starka, friska hårstrån

kategori: Skönhet | skrivet: 2009-05-05 | klockan: 23:22:58


Det går inte att dölja när håret mår dåligt.
För att få håret att göra som du vill gäller det att ta hand om det ordentligt.
Så här gör du.

Klipp topparna ofta
Se till att gå till frisören var sjätte till åttonde vecka för att klippa håret. På så sätt ger du håret mer volym och undviker kluvna hårtoppar.

Skölj håret efter bad
När du badat i saltvatten eller klorhaltigt poolvatten är det en bra idé att skölja ur håret efteråt. Saltvatten gör nämligen håret torrt, och klor kan missfärga blont hår i en grönaktig nyans.

Tvätta två, tre gånger i veckan
Att tvätta håret varje dag sliter på stråna och gör hårbotten torr. Försök att tvätta högst varannan dag och använd ett milt schampo. För att fräscha upp håret mellan tvättarna kan du använda torrschampo. "Det suger åt sig överflödsfett och smuts och håret ser fräschare ut på sekunden", skriver Damernas Värld.

Skydda håret från solen
Använd hårprodukter med UV-skydd för att skona det från att bli solblekt och slitet. Visst kan det bara snyggt med en ljusare nyans på våren och sommaren, men det är bättre att fixa färgen hos frisören.

Gör regelbundna inpackningar
Minst en gång i veckan är det bra att göra en djupvårdande inpackning. Krama ur håret efter schamponeringen och applicera inpackningen från nacken och nedåt. Låt den verka i några minuter medan du exempelvis rakar benen eller ger dig själv en kroppsskrubb. Skölj sedan ur den noga.

Ät vitaminrik mat
Din kost har också stor inverkan på hur håret ser ut. Se till att få i dig mycket vitamin B1 (finns i griskött, bönor och havregryn), B6 (finns i potatis, strömming och kyckling), B12 (finns i lever, mjölk och ägg) och E (finns i mandel, rågmjöl och broccoli).

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras inte]


Bloggadress:


Kommentar: