Rensa bort miljöbovarna ur din necessär

kategori: Skönhet | skrivet: 2008-12-23 | klockan: 17:00:07


Visst finns det produkter som är farliga för miljön även i din necessär. Här är ett axplock:

Se upp för: Mineralolja / Paraffin


En vanlig ingrediens i hudvårdsprodukter, på grund av sina mjukgörande egenskaper. Mineraloljor är inte naturliga produkter, de utvinns från petrokemiska industrin (samma som tillverkar bensin) och lämnar därför spår i miljön vid tillverkningen.

Byt istället till produkter baserade på vegetabiliska oljor. De kommer från en förnyelsebar källa och är dessutom bättre för huden enligt många.

Se upp för: Siffran 3

Finns det en inristad triangel med siffran 3 på förpackningen, bör den stanna kvar i butikshyllan. Symbolen betyder att den helt eller delvis består av pvc, vilket i sin tur kan innebära att den innehåller mjukgörande ftalater. Kommer det ut i kretsloppet kan det i värsta fall minska fertiliteten hos kvinnor, ha missbildande effekter på fosters könsorgan och ge männen sämre spermiefunktion.


Se upp för: Antibakteriell tandkräm

Den typen av tandkräm kan innehålla triclosan, ett ämne som inte bara dödar bakterierna i din mun utan även alla andra vattenlevande växter och organismer som det kommer i kontakt med.

Se upp för: Mjällschampo

Produkter som ska ta bort de envisa snöflingorna på dina axlar kan innehålla ämnet zinkpyrition, vilket är extremt miljöbelastande.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras inte]


Bloggadress:


Kommentar: