Framhäv dina ögon

kategori: Skönhet | skrivet: 2010-12-10 | klockan: 22:10:35Lite smink-tips för hur du kan sminka ögonen, vardags eller till fest :) Välj först en färg på ögonskugga som passar din ögonfärg. Använd tabellen nedan endast som en vägledning för färgschema:

Bruna ögon:
Ljusbrunt --> Mörkbrunt --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Ljuslila --> Mörklila --> Svart

Blå/grå ögon:
Ljusblått --> Blått --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Rosa --> Rött --> Mörkbrunt
Ljusgrått --> Turkost --> Svart

Gröna ögon:
Ljusbrunt --> Mörkbrunt --> Svart
Silver --> Grått --> Svart
Ljusgrönt --> Mörkgrönt --> Svart

Som du ser går varje schema från ljusare till mörkare färg på ögonskugga. Du kan givetvis välja endast två av färgerna och till vardags kanske bara en för att få en naturligare look.


Gör nu så här:

1) Börja med den ljusaste färgen på ögonskugga och täck hela ögonlocket hela vägen upp till strax under ögonbrynet. Du kan även lägga lite av den ljusare färgen på undersidan av ögonvrån (se bilden nedan).


2) Ta sedan den näst ljusaste färgen på ögonskugga och måla från mitten på ögonlocket och utåt. Lägg inte ögonskuggan lika högt upp mot ögonbrynet denna gång. Var noga med att övergången mellan färgerna blir snygg och naturlig. Använd en tops för att åstadkomma detta.


3) Till sist, ta den mörkaste ögonskuggan och lägg den vid yttre ögonvrån i en sorts uppåtgående triangel. Var även här noga med övergången mellan ögonskuggorna. Du kan också lägga lite av den mörkaste ögonskuggan under den undre fransraden så att den möter samma färg på ögonlocket. Var dock ganska lätt på handen så att resultatet inte blir alltför hårt och kantigt.Eyeliner, kajal & mascara

Du kan lägga eyeliner direkt på ögonskuggan eller utan ögonskugga. Det finns två sorters eyeliner – fast och flytande. En del fasta eyeliners kan vara lite svåra att få att fästa utanpå ögonskuggan. Flytande eyeliner är ingen match att få att fästa på ögonskugga och håller ofta bättre men den kräver en något säkrare hand och det kan vara svårt att rätta till om man råkat slinta eller varit lite darrhänt.

Till insidan av den nedre fransraden, eller strax under beroende på vad som ser bäst ut på just dina ögon, kan du måla en linje med kajalpenna.

Lägg slutligen mascara. Det finns många olika sorters mascara och den dyraste behöver absolut inte vara den bästa.

Mia

Svar: Ja det är jobbigt att missa skola men nu är jag frisk igen och skolan går riktigt bra för tillfället i alla fall! :) Hur är det med er?

Förlåt för otroligt jättesent svar men mitt internet har inte fungerat på en vecka så har knappt haft tillgång till det alls! :(Roligt att du använder min lista! :D själv vet jag inte om jag kan fortsätta med den eftersom jag inte kunnat skriva den :/ Får se hur jag gör! Kram på dig <3

2010-12-11 @ 22:11:31
URL: http://miamupp.blogg.se/
Emilia

Tack för tipset, verkligen super bra :)

2010-12-13 @ 16:07:33
URL: http://beautylicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: [publiceras inte]


Bloggadress:


Kommentar: